Sportcentrum Hulsberg is nu Zone10!

Sportcentrum Hulsberg gaat verder onder de naam Zone10! Naast tennis en onze leisure activiteiten Paintball, Airsoft voor kinderen en Arrow Battle, zullen er vanaf januari 2018 diverse nieuwe activiteiten worden aangeboden. Voor een preview zie nu Zone10.nl.

sports

Speedbadmintonnen

bij Sportcentrum Hulsberg
Houd je van racketsporten? Speedbadminton combineert het beste van tennis, badminton en squash! De rackets lijken op squashrackets, maar ze zijn lichter en van ander materiaal gemaakt. Speedbadminton wordt bij ons gespeeld in de tennishal. Het is de bedoeling de speeder in het vak van je tegenstander op de grond te krijgen. Rackets en speeders zijn bij ons te huur.
Reserveer Nu!
Speedbadmintonnen
bij Sportcentrum Hulsberg
Speedbadminton combineert het beste van tennis, squash en badminton. Je speelt met een speeder (shuttle), deze is kleiner en zwaarder en daardoor veel minder weerstandgevoelig dan een traditionele badmintonshuttle. Door deze eigenschappen ontstaat een snel en intensief spel met een hoge funfactor. Je speelt over een tennisafstand en met squash snelheid.
Mogelijkheden Tennishal
bij Sportcentrum Hulsberg
Met een groepje tennissen op een vast tijdstip op een vaste dag, met een team in een van onze competities spelen of een losse baan of een last minute boeken. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor het volgen van tennislessen. Ook ben je welkom om deel te nemen aan ons eigen Eindejaarstoernooi. Je kunt ook speedbadminton spelen, rackets en shuttles zijn verkrijgbaar aan de bar.

Spelregels Speedbadminton

Het doel van het spel is om 16 punten te scoren. Bij 15 punten voor beide spelers wordt er net zo lang door gespeeld, tot één van de spelers twee punten versprong heeft opgebouwd. Een wedstrijd bestaat uit een Best of Five systeem. Dus de speler die 3 games wint, heeft de wedstrijd gewonnen.

Service

De spelers bepalen onderling wie er het eerst mag serveren. De servicebeurt wordt gewisseld na elke drie rally's. Elke rally telt. Wanneer beide spelers 15 punten hebben gescoord, wisselt de service per beurt.
Je mag van te voren afspreken of je serveert vanaf de achterste lijn van het spelveld, of in het midden van je vlak. Het is de bedoeling dat je speeder laat vallen vanaf ongeveer heup hoogte en hem slaat terwijl hij naar beneden valt. Bovenhandse service, staand of met een sprong, is alleen toegestaan vanaf de achterste lijn van het veld.
De verliezende speler heeft altijd de eerste service in de volgende game.

Servicefout

  • De speeder komt op de grond
  • De speeder valt binnen het speelveld of op de lijn
  • De speeder land buiten het speelveld
  • De speeder wordt twee keer geraakt door dezelfde speler
  • De speeder raakt het lichaam van de speler

Wisselen

De spelers wisselen per game van kant. Als er een vijfde (tiebreak) game nodig is, wisselen de spelers van kant zodra één van beide spelers 8 punten heeft.

Prijzen Speedbadminton

Nu speciale speedbadminton actie!

Wanneer Tijdstip Prijs  
Beschikbare uren* 08.30 – 23:30 € 20,- per uur per baan Reserveer nu!

*inclusief 2 speedbadminton rackets en speeders.

Speedbadminton Impressie


Volg
Ons